9 اردیبهشت 1404
برگرفته از مجموعه صوتی «رسالت شیعه در عصر انتظار»
این تعبير كه «يَمْلأ الأرْضَ قِسْطًا وَعَدْلا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْمًا وَجَوْرًا» در روایات مکرراً آمده است. وقتی دقت می کنیم می بینیم که زمين مدتهاست از ظلم و جور پر شده است! اما چرا خداوند آن را املاء از قسط و عدل توسط حضرت حجت نمي كند؟
حقیقت این است که املاء ارض از قسط و عدل به استناد آيه «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم» (رعد:11) توسط اراده هاي آزاد انسان ها انجام مي شود. يعني انسان ها بايد به يك سقفي از اراده و طلب كه ماحصل تغیير در نفوس آن هاست برسند كه با همه وجود ظهور حضرت را طلب بكنند.
در عرصه فرهنگ افزاري در سه حوزه تفکر، روحيه و فرهنگ، نسبت به مخاطبيني نظير شيعيان، جهان اسلام و جهانيان، بايد چشم اندازهايي داشته باشيم که آخرين وضعيتي را که شيعه در آستانه ظهور و در انتهاي دوره غيبت بايستي خودش را به آنجا برساند، به ما نشان می دهد. فرج حضرت حجت (عج)، در واقع حكومت حضرت حجت(عج) در آستانه بلوغ دنيا به وجود مي آيد. تا انسان ها به بلوغِ ادراك ارزش هاي والاي انساني و الهي نرسند، ظهور محقق نخواهد شد و به تاخير خواهد افتاد.
شيعه تفکرش آماده ي ظهور نيست و نقشه اي براي ظهور نکشيده است! شیعه تفکري، طرحي ، برنامه اي براي اين کار ندارد. او روحيه و فرهنگ ظهور را هم ندارد!
حال ميزان و الگو برای رسیدن به بلوغ و تحقق وعده ی الهی چيست؟ صحابه سيدالشهدا! يعني تا زماني كه شيعيان امام زمان به حد شيعيان سيدالشهدا نرسد، ظهور تحقق پيدا نخواهد كرد. بنابراین در آستانه ظهور، تفکر عاشورائيان ، روحيه عاشورايي و فرهنگ کربلايي باید حکمفرما باشد.
مثال: یکی از نمادهای عاشورا روحيه شهادت طلبي است و چنان در سال 61 هجري در ميان عده قليلي از شيعيان وجود داشت که از شيعه 6 ماهه علي اصغري تا پيرمرد 75 ساله مظاهري تشنه ی آن بودند.
حال بايد چه اتفاقي بيفتد که برای مثال يک کودک 6 ماهه در این زمان هم شهادت طلب بشود؟ چه بکنيم که پيرمردان 75 ساله ی ما هم شهادت طلب باشد؟
وقتی ما می گوییم که عاشورا بايد، هم در حوزه تفکر، هم در روحيه و هم در فرهنگ، چشم انداز شيعه در آستانه ظهور باشد، معنايش اين مي شود که مثلا در نظام آموزش و پرورش کشورهاي اسلامي مثل خود ايران براي اين موضوع باید جايگاهي قرار بدهند که نداده اند. چقدر طول ميکشد که ما شهادت طلبي را جزو عناصر آموزش و پرورش اسلامي قرار بدهيم؟ وقتي که اهداف رفتاري دوره هاي مختلف تحصيلي را در نظام آموزش و پرورش بررسي مي کنيم، مثلا در اول ابتدايی گفته مي شود توان خواندن و نوشتن داشته باشد، توانايی ادراک جهات مختلف را داشته باشد: شرق، غرب، شمال و جنوب، و سایر توانایی ها، اما در اين حال هيچ بحثي در مورد تفکر و فرهنگ عاشورايي نيست.
بنابراین تمام عناصر تربیتی در عالم تشیع باید در خدمت ایجاد تفکر، روحیه و فرهنگ عاشورایی برای شیعبان باشند تا با ایجاد آن ها، ظهور اتفاق بیفتد...
نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد